Održavanje perika

Održavanje perika od sintetičke kose nikad nije bilo lakše u odnosu na perike od prirodne kose, uz prodajni asortiman za negu perika kompanije Moja perika. Šampon za perike i balzam za perike čine da ona bude negovana, a da u isto vreme izgleda savršeno. Vrlo je bitno skrenuti pažnju na činjenicu da adekvatno održavanje perika produžava njihov upotrebni vek. Uz adekvatan postupak pranja i sušenja, ove perike zadržavaju svoj prvobitan oblik!

Šampon za perike (malu količinu) razmutiti u mlakoj vodi (više hladnoj nego toploj), ostaviti periku deset minuta i oprati je, a nakon toga isprati mlakom vodom. Po potrebi, postupak ponoviti još jednom. Nakon toga, u mlaku vodu staviti balzam za perike i ostaviti periku 10 minuta. Potom ponoviti postupak ispiranja. Vodite računa o tome da periku ne treba izlagati izvoru toplote, već je treba ostaviti da se osuši na prirodan način. Najbolje bi bilo ostaviti periku na stalku, koji omogućava ravnomernu cirkulaciju vazduha, tako da se perika ravnomerno suši bez ikakvih defomacija. Češljanje perike je dozvoljeno samo kada je potpuno osušena. Koristiti isključivo češalj koji je namenjen za održavanje perika.

Zahvaljujući kvalitetnim sintetičkim vlaknima, perika zadržava svoj prvobitan izgled i spremna je za nošenje. Za savršenu negu vaše perike, preporučujemo kolekciju Ellen Wille – liniju za negu i održavanje koja je specijalno prilagođena potrebama sintetičke kose. U slučajevima intenzivnog nošenja perike svaki dan, tokom celog dana, preporučuje se pranje perike barem jedanput nedeljno. Šampon za perike, balzam za perike i kondicioner su dostupni u setu, a mogu se kupiti i pojedinačno.

Očekujemo vas!