Kako odabrati odgovarajući češalj za periku i ekstenzije?

Češljanje perike od sintetičke vlasi je važan korak u održavanju, koji će omogućiti da ona duže traje i bolje izgleda. Zbog toga je izbor češlja za perike podjednako važan kao i izbor adekvatnog šampona i balzama.

Osim pre i prilikom pranja perike, perike bi trebalo češljati redovno, kako bismo izbegli mršenje i kako bi izgledala uredno. S obzirom na nedostatak prirodnih ulja koja prirodna kosa ima, perike imaju veći rizik od mršenja i stvaranja čvorova. Za češljanje perike možemo koristiti 2 vrste alata:

– češalj za širokim zupcima
– četku sa zaobljenim vrhovima

Šta ćete koristiti zavisi i od potreba, i od tipa perike koju koristite. Naš savet je da je dobro imati i jedno i drugo, jer mogu imati različite namene.

Češalj je bolja opcija za nežno raspetljavanje vlasi, sa manjim rizikom od oštećenja ukoliko imate manje iskustva sa perikama.

Češalj sa širokim zupcima će biti najnežniji prema vlasi i tako smanjiti mogućnost oštećenja. Osim širokih zubaca, važno je i birati češljeve sa što zaobljenijim vrhovima.

Da li je potrebno koristiti specijalizovane češljeve za perike i ekstenzije?

Ukoliko ne želite da rizikujete, uvek možete odabrati češalj ili četku koji su namenski napravljeni za češljanje i stilizovane kose od sintetičke vlasi. Ipak, to nije neophodno, ukoliko se držite gore navedenih preporuka: široki zupci, zaobljeni vrhovi, i pre svega što nežnije češljanje.

Kako pravilno očešljati periku od sintetičke vlasi?

Kao što je već napomenuto, izbor četke ili češlja neće mnogo pomoći ukoliko ne češljate i ne perete periku na ispravan način.

Predlažemo da se držite sledećih koraka prilikom korišćenja četke ili češlja:

– Stavite periku na odgovarajuće postolje (najbolje stalak za periku)

– Podelite vlasi u nekoliko sekcija i češljajte deo po deo (ovo je posebno važno za duge perike)

– Izuzetno pažljivo češljajte pramen po pramen.

*Napomena: kovrdžave perike su najosetljivije, tako da je preporuka za njihovo češljanje ili češalj sa širokim zupcima, ili oblikovanje prstima.

Izaberite odgovarajuću periku na osnovu vašeg oblika lica

Ukoliko se odlučujete za periku, bilo iz medicinskih ili estetskih razloga, to je odlična prilika da pronađete idealnu frizuru, jer niste ograničeni prirodnim karakteristikama svoje kose. Zbog toga, naš vodič vam može pomoći da prednost perike iskoristite na najbolji mogući način i odaberete periku koja je najbolja za vaš oblik lica. U nastavku pronađite naše predloge.

Ovalni

Ovalni oblik lica, kao najzahvalniji, pogodan je za bilo koju frizuru. Možete eksperimentisati sa bilo kojom frizurom, pa tako možete odabrati dugu, kratku ili periku srednje dužine.

Okrugli

Okrugli tip lica takođe može da uživa u različitim stilovima, samo je potrebno voditi računa o određenim detaljima. Ukoliko želite kratku kosu, obratite pažnju na gornji deo, koji bi trebalo da bude malo izdignutiji, kako bi lice vizuelno dobilo na izduženosti.

Ukoliko preferirate srednje dužine, blaga asimetrija može postići efekat izduženijeg lica, koje će podsećati na ovalno.

Takođe, svoju periku možete i sami prilagoditi stilizovanjem, tako što ćete sa jedne strane pokupiti kosu iznad uha, što će vizuelno dati efekat užeg lica.

Kad su u pitanju srednje dužine, šiške na stranu su takođe odličan izbor.

Četvrtast oblik

Ono što je najistaknutije na ovom obliku lica je vilica, koja je šira i sa oštrijim ivicama. Frizure koje su preporučljive su one koje daju mekoću licu, zato izbegavajte preoštre linije. Zbog toga bi kovrdžava perika srednje dužine bila dobar izbor.

Neobavezni pramenovi oko lica mogu takođe dati pozitivan efekat, kao i duže šiške s pramenovima sa strane.

Ukoliko ipak želite da istaknete svoj oblik lica, kratki bob je najbolje rešenje.

Oblik dijamanta

Odlike ovog oblika lica su da se sužava u gornjem i donjem delu, a jagodice su najizraženije.

Ovakvom obliku lepo stoje zalizane frizure, kao i konjski rep, pa tako umetak konjski rep može biti odličan izbor.

Frizure koje su stepenasto šišane takođe lepo stoje osobama sa dijamantskim oblikom lica.

Duguljasto lice

Ovaj oblik je najsličniji ovalnom, osim što kod biranja frizure treba voditi računa o postizanju efekta punoće, kako bi se oblik što više približio ovalnom.

Ukoliko ste ljubitelj lokni, za vas je takav tip perika najbolji izbor.

Ako želite kratku kosu, pixie frizura je naša preporuka, jer daje efekat ovalnog lica.

Što se bob frizura tiče, dužina do brade je idealna za postizanje odgovarajućeg efekta.

Srcoliki oblik

U zavisnosti od toga želite li da istaknete ili ublažite karakteristike svog oblika lica, frizuru možete birati na osnovu dva kriterijuma.

Ako volite dugu kosu, predlažemo perike sa blagim talasima oko ključne kosti, a razdeljak bi bilo idealno nositi sa strane.

Ukoliko vam je potrebno malo više pomoći prilikom odabira idealne perike za vaš oblik lica, ili ukoliko imate oblik lica koji ima karakteristike više opisanih oblika, uvek se možete konsultovati sa našim stručnim timom koji za vas predlaže najbolje rešenje. Kontaktirajte nas i zakažite probu i konsultacije.

Ekstenzije – praktično rešenje za volumen tanke kose

Tanka kosa više ne mora biti ograničenje i prepreka do savršene frizure. Osim nedostatka volumena, tanka kosa je teška i za oblikovanje, nedostaje joj fleksibilnost i bilo kakav pokušaj oblikovanja može biti uzaludan, jer su efekti uglavnom kratkotrajni.

Upravo zbog toga ekstenzije, odnosno umeci za kosu dolaze kao odlično rešenje, a razvoj tehnologije i kvaliteta vlasi od kojih se izrađuju daje vam sigurnost da će vaša frizura izgledati potpuno prirodno i autentično.

Osim za posebne prilike, ekstenzije i tupei mogu biti praktično rešenje za kosu koja je privremeno izgubila gustinu, ili joj je kvalitet usled nepravilne nege i previše feniranja ili korišćenja blanša opao.

Pogledajte naše predloge ekstenzija koje mogu učiniti da slab volumen i problem tanke kose postane prošlost!

Umetak konjski rep

Umetak u obliku konjskog repa je odličan dodatak koji daje instant volumen vašoj kosi. Najbolji metod pričvršćivanja je ekstenzija na klipse, koje se lako i brzo postavljaju, omogućavajući savršenu preciznost.

Visoki konjski rep

Visoki konjski rep daće posebnu notu vašem stilu, a s obzirom na to da je za takvu frizuru volumen repa od presudnog značaja, naš predlog je umetak Wine. Ovaj umetak se lako namešta uz pomoć jedne klipse i jednog praktičnog čička koji omogućava obmotavanje dodatnog pramena oko repa.

Za dodatni volumen

Ukoliko vam je potrebna lepršava frizura koja će vašoj tankoj kosi služiti za postizanje volumena na celoj površini, Colada New je odličan umetak sa trakom koja pojačava efekat volumena. Namešta se izuzetno lako, uz pomoć dve klipse, a traka uz koju dolazi pomaže da imate gotovu i uvek spremnu frizuru za bilo koju priliku.

Za kosu koja je istanjena na temenu

Ukoliko vam je kosa oslabila na temenu, u gornjem delu glave, tupe sa monofilamentom i tresom koji imitira kožu glave najbolje je rešenje za postizanje ujednačenosti i ravnomernog volumena. Ovaj tupe može se dodatno stilizovati, jer podnosi visoke temperature.

Kako da jednostavno stilizujete svoju frizuru ako nosite perike

Perike mogu biti izuzetno praktično rešenje za bilo kakve probleme koje možete imati s kosom, ali i odličan dodatak za osobe koje žele da menjaju stil i eksperimentišu sa svojom kosom bez previše ulaganja i trošenja vremena koje zahteva nega prave kose.

Ipak, jednom izabrana frizura, odnosno stil perike može izgledati ograničavajuće za osobe koje bi ponekad poželele promenu. Pošto perike ne bi trebalo agresivno češljati i pošto mnoge od njih ne trpe stilizovanje, važno je naći način koji će pomoći da vaša frizura izgleda drugačije a da perika prođe bez oštećenja, kako bi što duže trajala.

Zbog toga vam predlažemo jednostavno rešenje koje može dati potpuno novi izgled vašoj frizuri, a ne predstavlja veliku opasnost za periku. U pitanju su gumice za kosu – skrunchies, koje su efektne i takođe dovoljno nežne da ne oštete vlasi vaše perike.

U nastavku vam nudimo predloge za stilizovanje perike pomoću skrunchies gumica i još nekih aksesoara koji mogu dati potpuno novi izgled vašoj frizuri. Iako i sam izbor dezena, materijala i boje aksesoara već daje dovoljan efekat i može pomoći da izrazite svoj stil, podsećamo vas na najbolje načine kako ih možete koristiti:

  • niski rep uz pomoć skrunchies gumica
  • dodatak skrunchie gumice na ekstenziju u obliku visokog repa
  • odaberite rajf ili traku od mekanih materijala
  • marama ili turban takođe mogu biti odličan dodatak koji možete nositi uz periku

Odaberite idealnu boju perike

Ukoliko tek počinjete da nosite perike, izbor može delovati zbunjujuće – što zbog biranja odgovarajuće frizure i stila, ali i zbog načina postavljanja i održavanja perike ili tupea. Osim toga, tu je i zabavniji deo oko kog ne morate mnogo brinuti, a to je biranje boje. Iako vam odabir perike može pomoći da ostvarite želje birajući boju koju nije lako postići farbanjem ili izvlačenjem pramenova, važno je da obratite pažnju na boje koje najbolje pristaju tonu vaše kože i boji očiju.

Zato vam danas pomažemo da odaberete pravu boju koja će istaći sve najlepše na vašem licu.

#1 Obratite pažnju na prirodnu boju vaše kose

Opšti savet je da ne odstupate mnogo od prirodne nijanse vaše kose, tako da birate za dve nijanse svetliju ili tamniju boju perike.

Usklađivanje boje perike s vašim tenom je najsigurniji pristup ako veoma vodite računa o utisku koji ostavlja vaša frizura. Najpre odredite da li vaš tip tena spada u toplije ili hladnije tonove. Na našem podneblju se uglavnom radi o neutralnim tonovima tena, što vam veoma olakšava izbor, jer uglavnom vam sve boje pristaju.

#2 Ne zaboravite svoj lični stil i ukus

Ipak, na kraju je najvažnije da vaša perika bude u onoj boji koja se vama najviše dopada, jer ćete samo takvu nositi sa samopouzdanjem. Ukoliko i pogrešite u izboru, uvek možete kupiti drugu, a mi smo tu da vam pomognemo i odgovorimo na sva dodatna pitanja i nedoumice koje se mogu javiti prilikom izbora.

2021-04-08T09:00:55+00:00